Articole utile in revista Pediatric Rheumatology

PReSVa recomandam doua articole de mare interes si actualitate publicate in Pediatric Rheumatology, revista oficiala a Societatii Europene de Reumatologie Pediatrica (PReS). Obiectivul este sa fim la curent cu cercetarea stiintifica a colegilor din alte tari si sa descoperim noi cai de tratament pe care sa le folosim in activitatea curenta. Link-urile directioneaza catre versiunile in limba engleza.

 

1) Medication use in juvenile uveitis patients enrolled in the Childhood Arthritis and Rheumatology Research Alliance Registry

Articolul analizeaza medicatia utilizata de practicieni in 92 cazuri de uveita idiopatica, inscrise in registrul CARRA si subliniaza necesitatea unor studii multicentrice care sa stea la baza unor ghiduri terapeutice. Autor principal: Lauren A. Henderson, care activeaza in cadrul Departamentului de Imunologie al Boston Children’s Hospital.

 

2) Juvenile idiopathic arthritis-associated uveitis

Un review care discuta posibilitatile diagnostic si terapeutice actuale in uveita asociata AIJ. Articolul reprezinta o sinteza foarte utila pentru pediatrul reumatolog referitor la acest capitol de patologie aflat la granite dintre oftalmologie si reumatologie.Autori principali: Sarah Clarke si Ethan Sen, medici in cadrul sectiei de Reumatologie Pediatrica a Bristol Royal Hospital for Children.

 

Serie de recomandari va continua.

 

Parteneri
© 2022 SRRP. Toate drepturile rezervate