Apariție editorială: „Bolile inflamatorii reumatice ale copilului: aspecte clinice și terapeutice”

Vă semnalăm o apariție editorială nouă: „Bolile inflamatorii reumatice ale copilului: aspecte clinice și terapeutice” publicată recent la Editura Academiei Române (colecția Medicină), de colega noastră: Șef Lucrări Doctor Mihaela Spârchez.

 

Lucrarea reprezintă un ghid clinic de studiu a bolilor reumatologice în pediatrie, adresat medicilor de diverse specialități cu dorință de perfecționare în acest domeniu, dar și publicului larg sau pacienților care se confruntă cu astfel de probleme medicale.

 

 

Cartea își propune să devină un instrument util în recunoașterea și înțelegerea particularităților clinice, diagnostice și terapeutice a bolilor autoimune și autoinflamatorii ce afectează copilul. Această publicație vine la 20 ani după prima și singura carte românească de reumopediatrie, scrisă de Conferențiar dr. Nicolae Iagăru.  Era nevoie însă de o actualizare, pentru că în ultimele decenii,  domeniul reumatologiei pediatrice a avut o dinamică remarcabil în ceea ce privește resursele diagnostice și terapeutice, iar noi boli au fost identificate.

 

Am speranța că această carte va fi primită cu interes și bunăvoință, atât de către corpul academic, cât și de către pacienți sau, mai degrabă, sutele de părinți îngrijorați care caută surse oneste și pertinente de informare,” ne-a declarat autoarea lucrării.

 

Cartea „Bolile inflamatorii reumatice ale copilului: aspecte clinice și terapeutice”  poate fi comandată în format fizic direct la autor (mesaj la spirchez.mihaela@umfcluj.ro).

 

Parteneri
© 2022 SRRP. Toate drepturile rezervate