Informare postworkshop: ”Share experience în Reumatologia Pediatrică”

La Izvorul Bucovinei, în perioada 29-30 iulie a avut loc Workshop-ul: ”Share experience în Reumatologia Pediatrică”. Cu sprijinul firmei Accord Healthcare manifestarea a reunit medici pediatri cu experiență în acest domeniu precum și rezidenți de Pediatrie din centrele universitare Cluj-Napoca și Iași.

 

 

Au fost discutate teme diverse din patologia reumatologica a copilului : artrita idiopatică juvenilă, dermatomiozită, lupus juvenil, spondilartropatii, fibromialgie, uveite asociate AIJ, sindroame febrile recurente, vasculite. Prezentările au fost susținute atât de reumatologii pediatri cât și de rezidenții participanți. Manifestarea a constituit un bun prilej de a discuta problemele de diagnostic și tratament ale diverselor afecțiuni din acest capitol de patologie iar pentru medicii rezidenți a reprezentat o oportunitate de a-și perfectiona atât cunoștințele în domeniu cât și capacitatea de analiză și sinteză necesare în conceperea unei prezentări.

Audiența a apreciat atât nivelul științific cât și modul de prezentare al tuturor subiectelor. Pentru anul viitor organizatorii își propun organizarea unei Școli Naționale în domeniul Reumatologiei Pediatrice, manifestare care să reunească toate centrele universitare cu preocupări în domeniu.

 

Parteneri
© 2022 SRRP. Toate drepturile rezervate