Apariţie Editorială: Tratat de Pediatrie 2020

tratat-de-pediatrie-florea-iordachescuVă atragem atenţia asupra unei apariţii editoriale: Tratat de Pediatrie, editura ALL, 2020.

Dincolo de noutatea lucrării, un aspect relevant este includerea unei capitol dedicat Reumatologiei, semnat de colega noastră Dr. Mariana Ştefan.  Tratatul de pediatrie  apărut sub coordonarea Prof Florea Iordachescu este o lucrare de inalta tinuta  stiintifica  dedicata sanatatii copilului. Un colectiv de autori romani cu o pregatire profesionala si cu o reputatie academica remarcabila s-au unit sub emblema editurii ALL pentru a crea cel mai nou tratat de pediatrie din Romania, tratat ce s-a lasat mult asteptat si de care era mare nevoie.

Volumul cuprinde 26 sectiuni, fiind un tratat amplu si modern , cu aproape 2000 pagini , utile tuturoor celor interesati de ingrijirea si ocrotirea copilului. Tratatul este mai mult decat necesar, realizat de specialisti in domeniu din generatii mai vechi dar inca activi, cu o experienta clinica deosebita carora li s-au alaturat colegi din generatii mai tinere dar in deplina  maturitate profesionala. Aproape toate centrele universitare sunt reprezentate de autorii sectiunilor din tratat carora li se adauga o serie de medici din diaspora care s-au format in scoala medicala romaneasca. Tratatul se axeaza pe tematica de pregatire a medicilor specialisti si primari dar este extrem de util si studentilor sau medicilior rezidenti. El se adreseaza de fapt tuturor celor care simt nevoia de informare corecta, completa , actualizata, filtrata prin experienta  clinica de exceptie a autorilor Sectiunea de reumatologie, semnata de Dr Mariana Stefan, trimite la cele mai frecvente boli reumatologice, cu care medicul pediatru se intalneste in clinică sau în ambulatoriu.

Secţiuni:

– anamneză și examen clinic în pediatrie
– nutriție/alimentație
– genetică medicală
– medicină fetală
– neonatologie
– imunizări
– patologie respiratorie și TBC
– boli cardiovasculare
– boli ale tractului gastrointestinal
– boli hepatice și ale căilor biliare
– boli de metabolism și endocrine
– elemente de patologie ortopedică
– reumatologie
– boli ORL

Deoarece un astfel de tratat,  de la momentul editarii si pana la aparitie are un timp de latenta, in care apar non stop noutati terapeutice sau de patogenie , editura pregateste deja o editie revizuita care va corecta aceste eventuale deficiente. Consideram ca Tratatul de pediatrie este o lucrare ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca fiecarui medic sau unitate de ingrijire a copilului.

Accesati https://www.all.ro/tratat-de-pediatrie.html pentru mai multe detalii.

Parteneri
© 2022 SRRP. Toate drepturile rezervate