Descărcaţi Protocolul de diagnostic şi tratament al Uveitei asociată cu Artrita Idiopatică Juvenilă

Uveita reprezintă cea mai frecventă și cea mai severă manifestare extra-articulară a AIJ, Artrita Idiopatică Juvenilă. La  circa jumătate dintre pacienții cu această patologie, afectarea oculară apăre anterior debutului articular sau în primele 3 luni după apariția artritei. În unele cazuri inflamația oculară asimptomatică poate evolua nediagnosticată pentru perioade semnificative de timp, uveita fiind descoperită în stadiul complicațiilor ireversibile.

Uveita asociată cu Artrita Idiopatică Juvenilă implică o colaborare stransa intre oftalmolog si reumatolog/reumatologul pediatru. Importanța problemei a condus la necesitatea formulării unui protocol de diagnostic și tratament, având la bază recomandările internaționale actuale. Prezentul protocol a fost dezbătut și -în final- aprobat de cele trei Comisii de specialitate ale Ministerului Sănătății (Pediatrie, Reumatologie și Oftalmologie). Documentul pe care il puteti descarca in format PDF prezintă modalitățile de diagnostic, posibilitățile de tratament local și sistemic, cuprinde un algoritm terapeutic exhaustiv și deosebit de util clinicienilor, precum și un capitol referitor la măsurarea activității bolii si monitorizarea oftalmologică.  Acest protocol este un prim pas în standardizarea diagnosticului și tratamentului acestei afecțiuni cu potențial invalidant și care necesită conlucrarea strânsă între mai multe specialități medicale.

 

Pentru a descărca Protocolul de diagnostic şi tratament al Uveitei asociată cu Artrita Idiopatică Juvenilă click pe imaginea de mai jos.

application-pdf
Protocol

 

 

 

 

 

 

Parteneri
© 2022 SRRP. Toate drepturile rezervate