Studiu prospectiv: Anomalii imunologice asociate bolilor reumatologice ale copilului.

Va propunem, spre documentare,  un articol care abordeaza o tema foarte actuala: anomalii imunologice asociate bolilor reumatologice ale copilului. (textul integral AICI) Concluziile sunt rezultatul colaborarii colegilor nostri pediatri de la Clinicile Pediatrie I si II din Cluj-Napoca si respectiv Clinica de Reumatologie a Spitalului Clinic Judetean Cluj, care au incercat astfel sa investigheze prevalenta si relevanta clinica a statusului deficitului ereditar de complement si anticorpi, la pacientii cu boli reumatologice autoimune.

Weak_immune_system

Cercetarea, derulata pe un numar de 117 pacienti a fost derulata in cadrul un grant POSDRU, in perioada 2014-2015. Proiectul a fost condus de dr. Mihaela Spârchez, asistent universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

In mod curent, Dr. Spârchez efectueaza cea de-a doua specializare in Reumatologie, domeniu catre care a fost atrasa inca din perioada doctoratului, pe care l-a finalizat cu o lucrare despre Artrita Idiopatica Juvenila (AIJ)

 

Parteneri
© 2022 SRRP. Toate drepturile rezervate